Elav roheline

Roheline on kõige vitamiinide ja mineraalide rikkam toidugrupp, mis sisaldab ka kõiki asendamatuid aminohappeid. Paljud uuringud kinnivatavad, et just roheline on see, mida inimene vajab kõige enam oma tervise jaoks.

Rohelist võib segada kõikide teiste toidugruppidega. Aitab teistel toitudel seeduda, sest soodustab seedeensüümide tootmist. Kui Sa soovid oma toitumist muuta tervislikumaks ja isusid vähendada, siis kõige parem on alustada sellest, et sa lihtsalt lisad oma menüüsse rohkelt rohelisi lehti. Need aitavad sul puhastuda ning pakuvad külluslikult mineraale ja sa hakkad iseenesest eelistama kergemat ja puhtamat toitu. Roheliste lehtede regulaarsel tarvitamisel on kasutegur suur. See aitab keha aluselisemaks muuta ning maitseeelistused muutuvad iseenesest tervislikumaks. Tunduvalt väheneb isu soola ja rasva järgi.

Taimedes sisalduv klorofüll on mikroskoopiliselt sarnane inimese veres sisalduvale hemoglobiinile.

Klorofüll on taime veri, mida inimorganismil on väga lihtne muuta hemoglobiiniks. Hemoglobiinis on keskne raua-aatom, mis annab verele punase värvi, kuid klorofüllis on selleks magneesium, mis annab taimele rohelise värvi. Klorofüll on super vere puhastaja ja taastootja.

Rohelised taimed sisaldavad rohkem väärtuslikke toitaineid kui ükski teine toidugrupp. Kuid need toitaine paiknevad taime rakkude sees, mis on väga sitkest materjalist. Taimed koosnevad peamiselt tselluloosist, mis on üks tugevamaid moleklaarstruktuuriedst meie planeedil. Et neist kõik kasulikud toitained kätte saada, tuleks taimede rakuseinad rebestada. Parim viis selleks on blenderdamine, sest närimine nõuaks aega ja suurt pühendumist. Blendertatuna hakkavad kasulikud ained sõna otseses mõttes suus imenduma.

Roheline võluvesi

Roheline mineraalide rikas vesi valmib väekast umbrohust, mis vohab põhjusega meie ümbruses. Kas Sa märkad, millised taimed tulevad Sulle ukse ette ennast näitama? Mida on neil Sulle öelda? Kõigel on alati põhjus. Juba vanad nõiad teadsid, et kõige väekamad taimed kasvavad haige inimese läheduses. Ja need taimed, mis kasvavad Sinu juures, on just need, mida Sina hetkel kõige enam vajad, et ennast toetada. Taimed tulevad ise Sinuni! Sinu ülesanne on märgata ja võtta vastu.

Selleks, et saada üks tõeline eliksiir, ilu ja tervise võlujook, blenderda umbrohi vähese veega ning kurna läbi peenikese sõela, et paksem mass eraldada. Lahjenda roheline vedelik puhta veega suurde kannu. Võid lisada ka natuke sidruni mahla maitsestamiseks. Naudi terviseks!

Pildil olev väejook on valmistatud kõrvenõgesest, piimanõgesest ja piparmündist. Nii kosutav ja värskendav palaval suvepäeval 🌼

Kuuseokka kali

Klorofüll on päikeseenergia füüsiline vorm, mida tarbides kingime valgust oma sisemusele ka keset talvist pimedust. Sisaldades rohkelt vitamiine ja mineraale, on kuuseokkad meie looduses üks väekamaid ande. Näiteks C-vitamiini on kuuseokastes kümneid kordi rohkem kui tsitruselistes.

Purusta peotäis kuuseokkaid blenderis vähese veega ja põhjalikult. Kurna okka sodi välja ning kalla pudelisse ja lisa vett oma maitse järgi, olenevalt sellest, kui palju sa lahjendada soovid. Lisa rosinaid 1 liitri kohta umbes 70g. Jäta soojemasse kohta seisma paariks päevaks ja maitse. Minule meeldib ka juba järgmisel päeval, kui käärimist veel ei ole toimunud. Siis on lihtsalt mõnusalt magus okkane jook.

Avasta rohelised smuutid! Ideaalne algus päevale.

Näiteks hommikusöögiks blenderda vähese veega: banaanid, piimanõgesed, astelpaju marjad. Sisse haki nektariinist tükikesi.

Ka rohelised smuutid maitsevad imeliselt, kui osata kombineerida. Ära kunagi sega kokku ühte smuutisse liiga palju erinevaid vilju. Ei soovita ka lisada seemneid ja pähkleid, sest need ei ole koos puuviljade ja marjadega kergelt seeditavad. Tee smuutid võimalikult lihtsad püreestades vähese veega kõige esimesena rohelised lehed. Hiljem lisa ülejäänud koostisosad. Sest nii on kergem ja kiirem saada ühtlaselt kreemjas ja tükkideta smuuti.

Roheline banaani-astelpaju smuuti

6 banaani
peotäis astelpaju marju
2 suurt peotäit spinatit või mõnda muud vägevat rohelist
vesi

Naadi smuuti

1 suur peotäos naati
5 külmutatud banaani
1 spl astelpaju marju
1/2 tl jahvatatud vaniljet
1/2 tassi vett

Roheline mango-ananassi smuuti

1 ananass
2 mangot
roomasalati pea või muid rohelisi lehti.

Metsmaasika supp

Blenderda spinat, nõgese ja ohaka vesi ning banaanid. Kalla kaussi ning sega maasikatega. Maitsev ja väekas hommikusöök ❤️
Naudi!

Talveks võib ka heina teha 🙂

Soovitan hankida endale toidukuivati, mis mahutab korraga palju, sest alles jääb vähe. Toidu kuivatamisel kogu vesi aurab taime seest välja ning alles jääb mõnus krõmpsuv ja toitev materjal.

Lehtkapsa krõpsud

Blenderda apelsinid ja tomatid võrdses koguses ning kalla suuremasse kaussi. Rebi lehtkapsas tükkideks ning sega kausis koos püreestatud kastmega. Laota kastmesed lehed kuivati restile ning kuivata öö otsa madalal temperatuuril (45kraadi).