Elusast toidust

Toortoit ehk elus toit on täis väge. See sisaldab külluslikult eluenergiat. See on toit, mida pole kuumutatud üle 47 kraadi. See võib olla hakitud, blendertatud, pressitud, kuivatatud, külmutatud, leotatud, idantatud või lihtsalt mõni puuvili, juurvili oma loomulikul kujul. See ei pea olema külm. See võib olla ka soojendatud. Erinevaid kombinatsioone kasutades on võimalik valmistada nii maitsvaid salateid, soojendavaid suppe kui ka kreemjaid suussulavaid torte.

Elus toit sisaldab ensüüme, mis kannavad kaasas eluenergiat. Need on meile eluliselt olulised, sest aitavad seedida, aktiveerida hormoone, on põletikuvastased ning aitavad parandada isegi meie RNA-d ja DNA-d. Teadus on alles avastamas ensüümide tõelist võlujõudu.

Elustoit sisaldab rohkelt vitamiine ning mineraale ning õrnu rasvhappeid, mis aitavad meil vitamiine omsatada. Tugevalt kuumutatud köögiviljad annavad meie organismile vajalikke aineid üsna vähe. Et kindlustada piisava hulga vitamiinide ja mineraalide kättesaamine tuleks tarbida rohkelt ja mitmekesist toortoitu.

Kui Sa soovid oma toitumist muuta tervislikumaks ja isusid vähendada, siis kõige parem on alustada sellest, et sa lihtsalt lisad oma menüüsse rohkelt rohelisi lehti. Need aitavad sul puhastuda ja sa hakkad iseenesest eelistama rohkem kergemat ja puhtamat toitu.

Rohelised lehtköögiviljad tasakaalustavad smuutides puuviljade magusust ning maitsevad suurepäraselt. Soovitan need lisada oma menüüsse, sest rohelised lehed on täiesti asenamatud oma vitamiinine ja mineraalide poolest.

Taimedes sisalduv klorofüll on mikroskoopiliselt sarnane inimese veres sisalduvale hemoglobiinile. Klorofüll on taime veri, mida inimorganismil on väga lihtne muuta hemoglobiiniks. Hemoglobiinis on keskne raua-aatom, mis annab verele punase värvi, kuid klorofüllis on selleks magneesium, mis annab taimele rohelise värvi. Klorofüll on super vere puhastaja ja taastootja.

Rohelised taimed sisaldavad rohkem väärtuslikke toitaineid kui ükski teine toidugrupp. Kuid need toitaine paiknevad taime rakkude sees, mis on väga sitkest materjalist. Taimed koosnevad peamiselt tselluloosist, mis on üks tugevamaid moleklaarstruktuuriedst meie planeedil. Et neist kõik kasulikud toitained kätte saada, tuleks taimede rakuseinad rebestada. Parim viis selleks on blenderdamine, sest närimine nõuaks aega ja suurt pühendumist. Blendertatuna hakkavad kasulikud ained sõna otseses mõttes suus imenduma.

Roheline smuuti maitseb imeliselt ning regulaarsel tarvitamisel on kasutegur suur. See puhastab ning muudab keha aluselisemaks. Maitseeelistused muutuvad tervislikumaks. Tunduvalt väheneb isu soola ja rasva järgi.

Toortoitlane Victoria Boutenko räägib, et umbes üks kuu pärast rohelise smuuti regulaarset tarvitamist koorusid tema nahalt kaks sünnimärki ja soolatüükad, mis olid tal juba lapsepõlvest. Ta tundis ennast energiliselmat kui kunagi varem. Tema nägemine tervenes ning küüned muutusid tugevaks.

Seega on roheline smuuti igati väärt oma kohta ka Sinu menüüs!

Lisa oma rohelistesse smuutidesse alati võimalusel värsket ja ka kodumaist: kuuseokkad ja võrsed, võililled ja lehed, naat, nõges jne… Nii saad eirti küllusliku ja väeka smuuti.