Julgus tulla välja endana

Üks suurimaid väljakutseid, on astuda välja ehedana. Meile on omane soov meeldida, olla armastatud, olla ümbritsetud inimestest, kes hoolivad ja hoiavad. Aga tihti on see tingimustega. Sest kui Sa ei ole selline, nagu neile meeldib, siis pööravad nad selja, naeravad välja, halvustavad jne. Ja seda me tihti ka kardame. Sest meie vajadus on kuuluda. Ja kui me tunneme, et me ei kuulu, siis me tunneme ennast väärtusetult.

Läbisin hiljuti nelja nädalase eneseväärtustamise teekonna kaheksa nädalaga. Sukeldusin põhjalikult teemasse. Ja avastasin nii mõndagi, mida soovin jagada. Sest jagamise rõõm on suurim rõõm.

Märkasin sellel teekonnal, kuidas ma olen oma väärtuse seostanud rolliga ühiskonnas. Sest mulle on kunagi ka öeldud, et ma ei ole keegi, sest ma ei panusta ühiskonda. Mulle on öeldud, et olen mõttetu ja pean mingit täiesti tühist blogi, mida pole kellelegi vaja. Uskumatu, aga ma jäin uskuma. Ma ise märkan ka aina enam, kuidas mul kontakt ühiskonnaga jääb aina väiksemaks. Nüüd maal elades ei oska kohe üldse enam suhestuda. Ühiskonna väärtushinnangud on mulle võõrad. Ja minusuguseid veidrike ei näe siin maal peaaegu üldse. Ka kutsete peale ei tulda enam kohale. Ma tunnen, kuidas kontakt maailmaga kaob ja see tekitab hirmu. Kas mina olen muutunud veelgi veidramaks või mis toimub? Inimesed on kadunud mu ümbert. Ja nüüd ma saan aru, miks… Elu loob meile olukorrad kasvamiseks. Mul oli väga vaja leida enda seest enda väärtuse tunne.

Aga kust tuleb siis rahaline sissetulek, kui kontakt ühiskonnaga on väga õrn ja pea olematu. Ma elaks justkui täiesti teises maailmas. Ja ma ehitan silda, et jõuda inimesteni. Sest mul on nii mõndagi pakkuda. Aga see ei jõua kuidagi kohale. See maailm, milles ma elan, on liiga võõras tavalistele inimestele, kellel on hoopis teistsugused väärtushinnangud. Mul pole midagi pakkuda sellele massile, kes soovib kerget teed leida ja kaalust alla võtta või nädalavahetustel pidutseda. Mul pole pakkuda midagi neile, kes väärtustavad pabereid rohkem kui kogemust. Mul pole pakkuda midagi neile, kelle jaoks on oluline see, mis televiisorist tuleb, klats ja kõmu. Mul kõlab muudkui peas, pole pakkuda, pole pakkuda… Ometi on mul palju pakkuda. Aga pole neid, kellele pakkuda.

Mul on pakkuda midagi vaid erilistele inimestele, kes on valmis uut maailma ehitama endale. Midagi julgetele, kes oskavad mõelda kastist välja ja võtta vastutus enda eest enda kätte. Midagi neile, kes otsivad looduslikke lahendusi ja uusi võimalusi, kuidas toituda. Mul on pakkuda nii mõndagi, mis aitab teha samme lähemale oma loomulikule olemusele. Sest ma ise olen seda teed käinud juba pikki aastaid. Õnneks olen siiani olnud rahaliselt kantud kuidagi imeväel. Aga ma näen nüüd, et olen rohkem väärt. Ma olen valmis võtma vastu suuremat küllust oma ellu.

Me ise loome oma väärtuse. See ei ole seotud sellega, kuidas teised meid näevad. Väärtuse tunnet saame endas ise luua vaatamata kõigele välisele. Me ei saa kunagi kõigile meeldida. Aga kui me endale ei meeldi, siis kuidas me saaks üldse kellelegi teisele meeldida? Rollimäng ühiskonnas ei määra kellegi väärtust. Raha ei määra väärtust. Inimesed mu ümber ei määra minu väärtust. Aga see kuidas mina ennast väärtustan, on määrav.

Eneseväärtustamise teekond eeterlike õlidega on väga ilus, põnev ja sügav avastusretk iseendasse. Kui Sinulgi on soov seda kogeda, siis olen olemas ja saan aidata ning juhendada. Kirjuta mulle julgelt: mirjam@elumaitse.ee

Soovid reiki seanssi? See on erakordne elamus, mis aitab luua ühenduse allikaga, et Sinusse saaks voolata uut ja loovat energiat. Tegelikult sa saad seda ise ka teha. Aga mina saan sulle tuletada meelde, kuidas see käib. Pealegi on see väga mõnus koosloomine. Ma võtan kaasa oma trummi, helikausi ja eeterlikud õlid ning kohtume mõnusas ruumis, kus on kerge lõõgastuda. Loe reiki seansi kohta rohkem siit.

Elavate Maitsete tutvustuse koos videoloenguga saad tellida siit: https://stonehands.eu/…/koolitus-toortoitumine-ehk… Soovitame väga! See on tore toortoidu tutvustus, mis inspireerib ja aitab oma toidulauda rikastada värskete ja tervislike toitudega, mis on ühtlasi ka väga maitsvad. Loengust saad teada, mis see elavtoit on ja miks see hea on.

NB! Imelise foto autor on Liina Leppmaa.

Ilusat advendiaega ja väestavaid hetki Sulle sellesse pimedasse aega! Siit me sünnime peagi uuesti!