Kas on võimalik elada elu inimesena ilma usuta?

Viimasel ajal olen palju mõtisklenud uskumuste teemal, sest tihti olen kuulnud soovitust oma uskumustest vabaneda. Kas on võimalik elada elu inimesena täiesti uskumustest vabana? Mulle tundub, et me kehastume siia inimesena, et tajuda sügavuti selle maailma väga piiritletud olemust, kogeda elu läbi erinevate uskumussüsteemide. Meie vaim on täiesti vaba ja piirideta. Kuid inimesena meie uskumused loovad meile reaalsuse. Olen vahest püüdnud lahti lasta kõigest – siis tekib lendlev tunne, justkui poleks millestki kinni haarata, ma lihtsalt olen, eksisteerin, kaob ära sõnade tähtsus. Kuid mulle meeldib tajuda, kogeda selle maailma võimalusi. Usk millessegi justkui kinnitaks mind siia.

Nii võttes mulle tundub, et usklikud on nii need inimesed, kes on pöördunud jumala poole kui ka need, kes kindlalt kahe jalaga maa peal seisavad ja lähenevad elule materialistlikult. Üks usub kõike, mida silmaga näeb. Teine usub juba rohkemgi. Kolmas usub, et kõik ei ole nii nagu näib. Neljas usub, tehnoloogia on andnud meile tohutult võimalusi, kuid viies usub, et ilma selleta oleks inimestel rohkem võimeid. Kuues usub, et vajab tugevat toitu, et elus püsida ning seitsmendale piisab vaid õhust. Ja neil kõigil on õigus, sest nende usk toetab nende elu praegusel hetkel. Ja oma tõde neile peale pressida oleks kohatu. Igal ühel on vabadus uskuda seda, mis neid antud hetkel elus hoiab.

Mina hetkel usun, et just loodus on see, mis meid siin planeedil kõige enam toetab. Ma usun oma sisemist häält ja usun kõike, mis loomulik. Ma usun, et usaldus elu vastu kannab mind kergelt läbi erinevate kogemuste ning armastuse jagamine toob mulle õndsust ja rahu. Ja ma usun, et minu elu vastab minu sagedusele, mida endast välja kiirgan, see ka minuni jõuab.

Peale pidevalt endasse süüvimist on hea vahest vaadata ka enda ümber, et saada aru, mis toimub sinu sees, sest reaalsus on peegel. Kui Sulle miski ei meeldi, siis tuleks leida üles see põhjus, mis sellist reaalsust loob, avada oma meel ning muuta uskumusi. Maailm on võimalusi täis – lihtsalt vali see, mis sind õnnelikuks teeb ning lase lahti kõigest, mis koormab. Usul on võimas jõud.

Usk loob reaalsuse!

Kaanefoto: Helen Tammela