Olles teinud suuri muutuseid oma toitumises tean, et üks suurimaid väljakutseid on loobuda maitsvatest ahvatlustest ja harjumustest, mis pakuvad lohutust. Aga kui hakata enda sees rõõmu kasvatama ning ennast sügavuti toitma, siis sõltuvused kukuvad ise küljest. Need on nagu pahalased, kes hoiavad meist kinni siis, kui me oleme seesmiselt nõrgad. Ennast tugevamaks ehitades me saavutame täiesti uue tasandi enda elus, kus ununevad vanad mõtted, harjumused, käitumismustrid… Kuid uue toitumise viisi ja elustiili saavutamine eeldab pingutust ja sisseharjutamist, mis võib iseenesest olla väga põnev teekond.
Kui tihti juhtub Sul õhtuti kõht tühjaks minema ja igasugused isud soovivad üle võtta? Kui päeva ajal piisavalt ei söö, siis õhtul annab see kõige rohkem tunda. Sellepärast oleks hea enda isudest olla alati samm ees ja täita ennast toitainetega ennetavalt.
Varu alati piisavalt palju toitu koju, et oleks võtta ja teha midagi head ja tervislikku enne seda, kui tekivad halvad isud. Näiteks kui ma pool päeva ennast näljutan või lihtsalt ei söö piisavalt palju, siis õhtul võib tulla pitsa isu. Keha küsib neid toite, millest ta on harjunud kõige kiiremini saama oma aineid kätte. Kui meie toit sisaldab piisavalt süsivesikuid ja vitamiine ning mineraale, siis kõik halvad sõltuvused ununevad ning keha ei vaja ka stimulante. Kõik, mis stimuleerib, see kurnab organismi. Keha vajab puhtust, puhkust ja sügavat toitmist igal tasandil.
Toortoitumine on minu jaoks elustiil. Me ei saa vahetada ega muuta oma elus välja vaid ühte osa. Kõik on omavahel seotud. Muutes oma toitumist muutub mõtlemine, liikumine, mõistmine, tunnetus, nägemus… Meie olemus on otseselt seotud sellega, mida me sööma. Toortoiduga muutus minu jaoks kogu mu elu ja olemus – kõik! Ja võibolla isegi liiga kiiresti korraga. Teistele soovitan just sellist väljakutset, nagu me oma kinnises fb grupis pakume: Söö 50% rohkem värsket. Grupiga liitumiseks links: https://www.facebook.com/groups/soorohkemvarsket/
Uue elustiili väljakujunemine ei toimu üleöö. Ma mõistan, et paljudele valmistab peavalu kõik see ettevalmistus, mida tegelikult ei ole palju. Meie pere harjumus on see, et paneme igal õhtul likku toortatart, et järgmine päev sellest toite teha. Mis jääb üle, see läheb idanema. Pähkleid ja seemneid paneme ka vahest ööseks likku. Nii on järgmisel päeval võimalik teha suuremas koguses kastmeid, mida saab hoiustada külmikus või jätta hapnema. Väga harva teeme kuivatiga leivakesi, mis eeldavad seemnete ja tatra leotamist, püreestamist ja kuivatamist. Kuid neid saab siis samuti teha suuremal hulgal ette valmis. Siis on neid pikalt võtta ja kasutada leiva asemel kattes neid maitsvate kastmetega, kurgi ja tomatiga.
Jagan oma lemmikut retsepti. See annab heaolutunde terveks pikaks päevaks ning aitab vabaneda isudest.
Kosutav kohupiima maitseline tatrakreem annab jõudu ja aitab keha puhastada!
Huvitaval kombel peetakse tatart teraviljaks. Tegelikult on see vägev taim hoopis sugulane oblika ja rabarberiga. Tatra viljaks on seevastu hoopis pähkel. Imeväega tatar on kodumaine supertoit, mille tervendavatest omadustest räägitakse palju. Lisaks sellele, et tatar aitab ravida haavandeid, köha, kõhunäärme-, soolestiku- ja maohaigusi, kõhukinnisust normaliseerib tatar ka isusid ning hoiab neid kontrolli all.
Maitsev ja toitev tatrakreem, mis annab jõudu pikaks päevaks valmib kergelt.
Kreemi koostisosad:
- 2 tassi leotatud toortatart
- Mõned küpsed banaanid
- 50 grammi marju
- Vajadusel minimaalselt vett
- Lisada võib enda maitse järgi: kaneel, kakao, kaarobi, vanilje, kardemon
Püreesta koostisosad ühtlaseks kreemjaks massiks. Vajadusel lisa vett minimaalselt, kui blender ei töötle massi hästi läbi ja takerdub. Vett lisada alati vähe korraga, sest vett saab vajadusel juurde kallata aga ära võtta enam ei saa. Tavaliselt tatrakreemile vett pole vaja panna kui asetada blenderisse kõige põhja banaanid. Need on piisavalt pehmed ja vesised ning blender saab neist alustada püreestamist. Tulemus peaks jääma kohupiimakreemi sarnane. Kalla see oma lemmikusse kaussi. Kogusest peaks piisama kahele. Aga vabalt võib ka üksi ära süüa.
Kui on soov täitsa ehtsat kohupiima maitset saavutada, siis võib lisada hapendatud indiapähkli kreemi mõned supilusikad. Sellisel juhul on tegemist juba pidulikuma toiduga.
Meie lisame ka doterra eeterlikke õlisid, et maitset rikastada. Eriti mõnusalt mõjub sidruni õli, mis on valmistatud sidruni koortest ning aitab keha aluselisemaks muuta, sisaldab tohutul hulgal antioksüdante ja mõjub värskendavalt.
Tatrakreemiga on palju avastada ja võimalus mängida ning teha iga päev endale see täisesti uut moodi.
Moosi koostisosad:
- 100 g külmutatud marju (alati sobivad ka värsked)
- u. 100 g datleid
- vajadusel vesi
Vitamiinirohke toormoos valmib kiirelt ja lihtsalt. Aseta marjad koos datlitega blenderisse. Hapumad marjad vajavad rohkem datleid magustamiseks. Näiteks astelpajule võiks rohklem panna. Aga maasikatele piisab vähemast. Oleneb ka maitsest muidugi. Lisa vajadusel natuke vett ja püreesta!
Vala värske toormoos oma tetrakreemile ja naudi!
Liitudes meie grupiga facebookis saad osa inspireerivatest jagamistest, toetusest, retseptidest ja kogukonna julgustusest. Tule liitu meie kinnise grupiga: https://www.facebook.com/groups/soorohkemvarsket/