Kuuseokka kali – talvine tervisepomm

Pole paremat ergastajat keset talve kui oma kodumaine kuusk, mille okkad on nii ürgselt väekad ja toetavad meie keha sellel vitamiinide vaesel aastaajal. Kuuseokkad sisaldavad rikkalikult klorofülli, rohkem kui ükski teine taim. Taimedes sisalduv klorofüll on mikroskoopiliselt sarnane inimese veres sisalduvale hemoglobiinile. Klorofüll on taime veri, mida inimorganismil on väga lihtne muuta hemoglobiiniks. Hemoglobiinis on keskne raua-aatom, mis annab verele punase värvi, kuid klorofüllis on selleks magneesium, mis annab taimele rohelise värvi. Klorofüll on super vere puhastaja ja taastootja. Klorofüll on ka päikeseenergia füüsiline vorm, mida tarbides kingime valgust oma sisemusele. Sisaldades rohkelt vitamiine ja mineraale, on kuuseokkad meie looduses üks väekamaid ande. Näiteks C-vitamiini on kuuseokastes kümneid kordi rohkem kui tsitruselistes.

Valmista endale kuuseokka kali. Selleks purusta peotäis kuuseokkaid blenderis vähese veega ja põhjalikult. Kurna okka sodi välja ning kalla pudelisse ja lisa vett oma maitse järgi, olenevalt sellest, kui kanget sa soovid. Ning lõpuks lisa rosinaid 1 liitri kohta umbes 70g. Jäta soojemasse kohta seisma paariks päevaks ja maitse. Minule meeldib ka juba järgmisel päeval, kui käärimist veel ei ole toimunud, siis on lihtsalt mõnusalt magus okkane jook. Kui jätad aga pikemaks ajaks sesima, saad pühadeks endale mõnusalt kihiseva joogi. Aga sellisel juhul tuleb jälgida ka pudelis tekkivat rõhku, sest elu hakkab seal käima ja kork võib pauguga pealt lennata.

Toredaid elamusi!

Soovib Sulle Sinu Elu Maitse