Unistused kipuvad täituma

 Kuigi minu elus võtavad need protsessid oodatust kauem aega, siis enda ümber näen inimesi, kes liiguvad oma eesmärkide suunas väga tempokalt ja lendleva kergusega. Mõne inimese jaoks oleks elu nagu lihtne mäng, milles ta on juba elude jooksul nii osavaks muutunud, et kõik on tema jaoks kerge. Võibolla see ongi nii, et osavus saavutatakse elude jooksul. Kuid kindlasti on võimalik saada meistriks ka siin selles elus juba täna. Sest kõik on võimalik. Meie mõistus vaid seab meile piiranguid.
 Me oleme siin materiaalses maailmas vaimsed olendid. Kas pole kerge kukkuda sinna äärmusesse, kus materiaalsus kaotab tähtsuse? Ma olen palju kuulnud jutte sellest, et materiaalsusest tuleb lahti lasta ning see kõik see materiaalne maailm on kui lõks ja illusioon, kus inimene ennast kaotab. Siit lahkudes me ei võta ju midagi kaasa. Ja muud sellist materiaalsuse halvustamist olen kuulnud palju. Aga siiski siin planeedil elades on meil materiaalseid võimalusi, mida võiks kasutada, et ennast ja elu kogeda läbi selle. Materiaalne ja vaimne ei ole vastandid. Need on vaid ühe mündi kaks poolt, mida endas ühendada. Ma olen valinud endas mõlema külje avardamise. Ma olen valinud tunda küllust igal tasandil.
 Elu on nautimiseks. Mida Sina selle all mõistad? Väga paljudel on nautimisest tekkinud natuke väär arusaam. Kui nädala sees pingutada ja elada elu, mis ei köida ning nädalavahetusel siis rihmad lõdvaks lasta ja pidutseda, siis see ei ole see nautimine, mida mina siinkohal mõtlen. Elada esmaspäevast reedeni kuidagi ära, et siis nautida? Elu nautimine ei ole ka õhtuti veinipudeli avamine. See on enda tuimestamine, kui elu ei ole just meelepärane. Kui on maetud maha oma unistused ning hakatud elama mõistusepäraselt, siis hingel on raske ning inimene hakkab leevendama oma valu ja tekivad sõltuvused, mida ta nimetab naudinguteks.
 Nauditav elu on selline, kus sa igal hommikul ärkad suure põnevuse ja rõõmuga lähed vastu uuele päevale. Meil on võime unistada ja meil on võimalus unistusi täide viia. Kas see pole suurepärane? Siin see elu on selleks, et täita oma unistusi ja kogeda nauditavat elu. Kõik on võimalik.
 Ja see kõik on enda teha. Oleneb vaid sellest, kui kergelt sa suudad anda vabaks oma koorma ja minna kaasa kutsuvate energiatega, selle tundega, mis su sees tekib, kui elad oma unistusi. Hirmud, mis põhjustatud mineviku kogemustest, enesehinnang, mõistus… Kõik vajab ümberseadistust, et lubada kergust, mis annab tiivad.
 Kas Sa julged unistada suurelt? Ma mäletan, et lapsepõlves olid mu unistused väga suured, kuid “reaalsus” jõudis kohale vanusega ning mõistus tuli seadma oma piiranguid. Mida aeg edasi, seda enam ma raamistasin ennast füüsiliselt oma mõistuse reaalsuse piiridesse, mis oli tegelikult ahistav ja lämmatav. Ma hakkasin uskuma, et mina ei ole väärt kõike seda, mida väärivad jõukad ja edukad inimesed. Sest ma arvasin, et ma pole piisavalt ilus, tark ja osav.
 Ma arvasin, et mina olen see, kes peab kuulama ülemusti ja olema tänulik töö eest, mis mulle leiva lauale toob. Ma olingi ja olen siiani. Ma kartsin jääda tööst ilma. Ma kartsin vaesust. Ma kartsin seda, et ma jään kodutuks ja veel palju muudki. Hirm pimestas mind.
Täna ma olen siin, kus ma mõistan, et minu vabadus on minu jaoks nr 1. Ma ei müü ennast. Ma teen neid asju, mida ma naudin ja pingutan igapäevaselt selle nimel, et mu elu oleks elamist väärt juba nüüd siin ja praegu, et ma tunneks ennast külluses selles hetkes siin. Et ma usaldaksin elu. Sest elu toob meile seda, mida me väärime. Kuid oma väärtuse me määrame ise.
 Mul on kõik olemas, mida ma vajan, et liikuda edasi unistuste poole. Ja see on ju imeline.
Peagi on algamas 5 nädalane eneseväärtustamise teekond eeterlike õlidega, kus jätame maha oma koorma, et kergemalt liikuda edasi unistuste suunal. Käime läbi sügavamad kohad endast ja vabaneme valust, mida oleme märkamatult endas hoidnud võibolla aastakümneid. Kui Sul on tunne, et selline teekond võiks olla ka Sulle, siis anna märku. Ma räägin täpsemalt.
Kirjuta mulle: mirjam@elumaitse.ee