Tatrapallikesed

Maitsvaid pallikesi, mis meenutavad lihapalle, saab valmistada toortatrast, mis on atraktiivne valik taimset valku otsivatele inimestele, sealhulgas taimetoitlastele ja veganitele. Lisaks valgule pakub toortatar ka mitmeid teisi olulisi toitaineid, nagu kiudained, vitamiinid ja mineraalid, muutes selle tervislikuks lisandiks igapäevasel toidulaual.

Maitsvaid toortatra palle saab valmistada endale kodus toidukuivati, blenderi ja saumikseri abil. Tee korraga suurem kogus ja säilita külmikus, et tarbida järgnevate päevade jooksul lisades tatra pallikesi erinevatesse salatitesse.

Koostisosad:

  • 2 tassi üleöö leotatud toortatart
  • 1/2 tassi üleöö leotatud päevalille seemneid
  • 1/2 tassi päikesekuivatatud tomateid
  • paar suurt peotäit maitserohelist: till, petersell, sibul, karulauk
  • 2 selleri vart
  • 1 paprika
  • tükike tšilli pipart
  • näpuotsaga roosat himaalaja soola

Valmistamine:

Blenderda leotatud päevalille seemned, tšilli tükike, päikesekuivatatud tomatid. Lisa vett vaid minimaalselt nii vähe vaid, et blender suudaks massi kteemjaks töödelda.

Haki hästi peeneks seller, paprika ja maitseroheline.

Loputa ja kurna toortatar.

Kalla kõik kokku ühte suurde kaussi. Püreesta veidikene saumikseriga. Lisa vajadusel soola. Kui päikesekuivatatud tomatid on väga soolased, siis ilmselt pole vaja soola juurde panna. Otsusta oma maitse järgi.

Kalla valminud taigen kuivati plaatidele kuivatuskile peale. Kuivata 45 kraadi juures umbes 4h. Siis peaks olema taigen valmis kotletikeste vormimiseks. Veereta parajad pallikesed. Soovikorral kuivata neid veel mõned tunnid. Nii saad pealt krõbeda koorikuga kotletikesed, mis seest pehmed.

Naudi pallikesi soojalt. Need sobivad imeliselt hästi näiteks india pähkli hapukoore või tšillise tomatikastmega. Võid neid lisada ka salatitesse. Tatrapallid on väga toitvad ja valgurikkad ning sobivad igasugustesse roogadesse neid täiendama ja toitvamaks muutma.

Tule ja tutvu elumaitsega Patreonis: www.patreon.ee/elumaitse

Maitsvaid Elamusi!